U sjajnom meču u Stuttgartu Radwanska eliminisala Pliskovu
Foto: EPA

WTA Stuttgart

U sjajnom meču u Stuttgartu Radwanska eliminisala Pliskovu

Edmir Škorić

Poljska teniserka Agnieszka Radwanska igraće u polufinalu WTA turnira u Stuttgartu.

Saznali smo i posljednjeg učesnika polufinala u Stuttgartu. Radwanska je u sjajnom meču s 2:0 po setovima  bila bolja od Čehinje Karoline Pliskove.

Radwanska je prvi set dobila sa 6:2, a u drugom setu je bilo puno zanimljivije. Imala je Pliskova nekoliko dobrih šansi da izjednači i odvede meč u treći set, ali je Radwanska u taj-brejku stigla do nove pobjede.

U polufinalu je čeka Njemica Laura Siegemund i u Stuttgartu se nadaju da će makar jedna domaća predstavnica završiti u finalu. Ipak, Radwanska je veliki favorit protiv 71. igračice svijeta.

Petra Kvitova i Angelique Kerber igraju drugo polufinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi