Mlada Ukrajinka ponižena u SAD-u: "Izađi van s tom zastavom!"

Na teniskom meču

Mlada Ukrajinka ponižena u SAD-u: "Izađi van s tom zastavom!"

Eldar Ganibegović

Prije dva dana kvalifikacijski meč za WTA turnir u Cincinnatiju odigrale su ruske teniserke Anastasia Potapova i Anna Kalinskaya.

Ova druga je bila uspješnija, slavila je s 0:2, po setovima 5:7 i 1:6, te prošla u glavni žrijeb turnira gdje će u prvom kolu igrati danas protiv Martine Trevisan iz Italije.

Ipak, njihov meč i rezultat pao je u drugi plan zbog incidenta koji se dogodio na tribinama.

U susretu dviju ruskih teniserki u četvrtom redu sjedila je mlada žena koja je bila omotana velikom ukrajinskom zastavom, a na glavi je imala vijenac od cvijeća, što je dio ukrajinske kulture.

Njezina prisutnost uznemirila je ruske teniserke, pa se jedna od njih odlučila požaliti sutkinji meča Lari Morgan.

Prema riječima teniskog novinara Bena Rothenberga, koji je o incidentu izvijestio na Twitteru, Ukrajinka se zove Lola i živi u Masonu. Naveo je kako je nijemo gledala dvoboj.

Tijekom dvoboja sutkinja joj je prišla i kazala: "Nije lijepo sjediti na tribini sa zastavom." Ukrajinka joj je odgovorila da nije lijepo napadati drugu zemlju.

Rothenberg je napisao da je šef osiguranja terena tada postao agresivan prema Ukrajinki i rekao joj da mora napustiti tribine. Poslušala ga je jer nije htjela praviti scenu. Pola sata kasnije šef osiguranja obavijestio ju je da zastave mogu biti maksimalne veličine 18x18 inča.

"Svako tko je bio na turniru u Cincinnatiju zna da često postoje zastave slične veličine, posebno američke i srpske zastave", rekao je Rothenberg. Lola se napokon uspjela vratiti na tribinu bez zastave.

Top Komentari

MaDaj
Ništa, mala, Napravi haljinu of zastave i dodji na sljedeći meč da vidimo dali će zahtijevati da se skineš gola
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi