US Open bez tri polufinalistkinje iz prethodnog izdanja

Odustala i osma teniserka svijeta

US Open bez tri polufinalistkinje iz prethodnog izdanja

Admin Čaušević

Ovogodišnje izdanje US Opena proteći će bez najbolje švicarske teniserke Belinde Benčić.

Benčić koja zauzima osmo mjesto na WTA listi je odlučila da preksoći nastup na US Openu pa će tako ovaj Grand Slam ostati bez tri od četiri prošlogodišnje polufinalistice.

"Želim vam javiti da sam donijela tešku odluku o odustajanju od igranja na US Openu u New Yorku i da ću s takmičenjem nastaviti u Rimu sljedećeg mjeseca", napisala je Benčić.

Prethodno su od nastupa odustale Kanađanka Bianca Andreescu i Ukrajinka Elina Svitolina, pa će se od prethodnih polufinalistica na turniru pojaviti samo Serena Williams.

Na US Openu će za sada nastupiti samo četiri teniserke iz Top 10: Čehinja Karolina Pliškova (WTA - 3.), Amerikanke Sofin Kenin (WTA - 4.) i Serena Williams (WTA - 9.) te Japanka Naomi Osaka (WTA - 10.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi