Viđena nevjerovatna senzacija u režiji 716. tenisera svijeta, tinejdžer uzeo set Đokoviću
FOTO: EPA

Luda noć na US Openu

Viđena nevjerovatna senzacija u režiji 716. tenisera svijeta, tinejdžer uzeo set Đokoviću

Haris Zilić
Teme:

Završen je drugi dan na posljednjem Grand slamu sezone US Openu, a uzbuđenja nije nedostajalo.

Za prvu ovosezonsku priču pobrinuo se američki 18-godišnji teniser Zachary Svajda koji je sa 1:3 porazio Italijana Marca Cecchinata. Rezultat po setovima glasio je 6:7, 7:5, 4:6, 4:6 u korist Amerikanca koji je kreirao jednu od najvećih senzacija na Grand slamovima. Naime, Svajda je na US Open došao sa pozivnicom organizatora, a trenutno je 716. teniser svijeta i najlošijie je rangirani teniser koji je ostvario trijumf na  jednom Grand slamu u Open eri.

Tinejdžeri su imali još jedan show, tako je 18-godišnji danski teniser Holger Rune uspio otkinuti set najboljem teniseru današnjice Novaku Đokoviću. Teniser iz Srbije je slavio sa 3:1 u setovima nakon 2 sata i 16 minuta igre. Po setovima je bilo 6:1, 6:7, 6:2 i 6:1 za Đokovića.

Svajda je rođen 2003. godine, Rune 2002. godine, a mnogi im predviđaju vrlo dobre teniske karijere. Ako je suditi prema pomenutim mečevima to bi se moglo obistiniti.

US Open se nastavlja večeras kada su na rasporedu prvi mečevi drugog kola u obje konkurencije.

Top Komentari

Alen23
Pa normalno Cecinato je poznat po namještaju on je imao kaznu od dvije godine zbog mečeva nista specijalno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi