Vajda: Čim sam se vratio Novak me je pitao: 'Vajda, kada ću opet pobjeđivati?'
Slovački trener je ove godine ponovo počeo da sarađuje sa Đokovićem što se isplatilo obojici.

Najbolji trener godine

Vajda: Čim sam se vratio Novak me je pitao: 'Vajda, kada ću opet pobjeđivati?'

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda zvanično je proglašen za najboljeg u 2018. godini. 

To i nije čudo obzirom da je uspio preporoditi Noleta koji se vratio na prvo mjesto ATP liste te je osvojio mnogo turnira od kojih su najznačajniji Wimbledon i US Open.

Vajda je za inostrane medije dao intervju pred kraj sezone u kojem je otkrio šta ga je Nole prvo pitao kada su ponovo počeli skupa sarađivati na proljeće ove godine.

"Teško je reći kako je sve opet počelo, prošla su četiri mjeseca i teško je prisjetiti se tih osjećanja. Znam ga godinama, ali nisam zamišljao da će se vratiti ovako brzo. Bilo je kao početak sa novim Novakom poslije povrede. Smatra sebe šampionom i onda nije bilo lako ne osvrtati se na prošlost i ne razmišljati o budućnosti. Od prvog dana me je pitao 'Marjane, kad ću opet moći da pobjeđujem?'. Ništa drugo nisam mogao nego da mu kažem da počne da trenira i vrati stare navike. Dug proces, zahtjevao je uzajamno povjerenje da bi se prevazišla teška vremena", rekao je Vajda.

Podsjetimo, Nole trenutno nastupa na Završnom mastersu u Londonu gdje se već plasirao u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi