Važno je biti iskren: Teniser tvrdi da je presretan nakon poraza

Bubliku drago što ide kući

Važno je biti iskren: Teniser tvrdi da je presretan nakon poraza

E. Škorić

Kazahstanski teniser Alexander Bublik nije teško podnio poraz od Miomira Kecmanovića.

Kazahstanac je igrao protiv Kecmanovića na startu turnira u Madridu, te je izgubio sa 6:4, 7:5, ali sudeći po njegovoj izjavi - nije mu teško palo.

"Nezamislivo mi je koliko mrzim ovu podlogu i koliko sam sretan što idem kući", priznao je Bublik, kojem šljaka očito ne prija.

Ni njegovom rivalu Kecmanoviću ovo nije omiljena podloga, no srbijanski teniser je trenutno u mnogo boljoj formi od Bublika.

Kecmanovića čeka paklen meč u 2. kolu jer će odmjeriti snage sa domaćim predstavnikom Rafelom Nadalom.

Što se tiče turnira u Madridu, Novak Đoković je bio siguran na startu pa je sa 6:3, 6:2 pobijedio Gaela Monfilsa, dok je Marin Čilić u tri seta izbacio Ramosa, a dalje su prošli još Hurkacz, Rubljev, Bautista, Garin...

Top Komentari

pedianooo7
Ćaća
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi