Vekić i Hantuchova za naslov

Nepostavljene u finalu

Vekić i Hantuchova za naslov

M. Maksimović

Organizatori WTA turnira u Birminghamu su uspjeli turnir dovesti do finala koje će se igrati u nedelju. U subotu je prvo odigran jedan meč četvrtfinala, pa dva polufinalna.

Kvalifikantica Alison Riske je napravila veliki podvig je jer došla do polufinala. U četvrtfinalu je dobila Sabine Lisicki u tri seta nakon dva sta i deset minuta igre. Iako je odigrala težak meč u tri seta nije odustajala.

Meč sa Danielom Hantuchovom je bio za koju minutu duži. Amerikanka je uspjela, povesti, ali je Slovakinja ipak otišla u finale. U finalu je također i Donna Vekić koja je također odradila dug i težak meč. Na kraju je slavila 7-6 (5), 1-6, 6-3.

Četvrtfinale:
Alison Riske (USA) - Sabine Lisicki 7-6(2),6-2, 6-4

Polufinala:
Donna Vekić (Hrv) - Magdalena Rybarikova (Slk,16) 7-6(5),1-6,6-3
Daniela Hantuchova (Slk) - Alison Riske (USA) 5-7,6-1,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti