Veliki napredak Bašića na ATP listi nakon pobjede nad Wawrinkom
Pobjeda nad Copilom bi donijela prvi ATP naslov, novi ranking karijere i vjerovatno samopouzdanje koje bi Mirzi omogućilo da u nastavku godine napravi velike stvari

Prvi put ušao u Top 100

Veliki napredak Bašića na ATP listi nakon pobjede nad Wawrinkom

Edmir Škorić

Mirza Bašić se nakon današnje pobjede nad Stanom Wawrinkom domogao prvog ATP finala u karijeri.

Bašić je u dva seta slavio protiv Švicarca i to mu je najveća pobjeda u karijeri, a ujedno je prvi put uspio da se plasira u Top 100 na ATP listi.

Nakon pobjede nad Wawrinkom, Bašić je došao na 91. mjesto liste i to mu je naravno ranking karijere, a najveći uspjeh prethodno m uje bilo 116. mjesto u februaru 2016. godine.

Sada je, dakle, 91. igrač svijeta i ukoliko bi sutra u finalu savladao Copila, došao bi negdje na 77. ili 78. mjesto liste najboljih tenisera svijeta.

Naš najbolji teniser Damir Džumhur je 29., ali kako Mirza igra, mogli bi vrlo brzo imati dvojicu u Top 50. Pobjeda nad Copilom bi donijela prvi ATP naslov, novi ranking karijere i vjerovatno samopouzdanje koje bi Mirzi omogućilo da u nastavku godine napravi velike stvari.

Dodajmo još da se sutrašnje finale u Sofiji igra od 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi