Veliki napredak Šetkića, napredovao i Džumhur

ATP i WTA lista

Veliki napredak Šetkića, napredovao i Džumhur

Dž. Mrakić

Aldin Šetkić na danas objavljenoj ATP listi označio je povratak među 250 najboljih tenisera svijeta.

Bosanskohercegovački teniser imao je dva dobra nastupa u Njemačkoj, prvo je osvojio Futures u Ismaningu, a zatim je dogurao do četvrtfinala ATP Challengera u Eckentalu gdje je prethodno savladao favorizovane Arnaboldija i Bašića.

Šetkić je ostvario napredak od 36 pozicija i sada je 249. teniser svijeta. Od ostalih naših tenisera napredovao je još Damir Džumhur, koji se u odnosu na prošlosedmičnu listu pomjerio za jednu poziciju (80.), dok su Mirza Bašić i Tomislav Brkić nazadovali za šest, odnosno sedam pozicija.

Što se tiče naših predstavnica na WTA listi, Dea Herdželaš je zadržala prošlosedmičnu poziciju, dok je Jelena Simić nazadovala za jedno mjesto.

Podsjetimo, na osnovu rezultata ostvarenih prošle sedmice, Dea Herdželaš i Tomislav Brkić tek na narednoj listi ostvarit će velike napretke od 36, odnosno 35 pozicija.

Najbolja bh. teniserka stigla je do polufinala ITF Challengera u Casablanci (50.000 dolara), dok je Brkić s druge strane osvojio Futures titulu u Antaliji.

ATP lista:

(80.) Damir Džumhur

(151.) Mirza Bašić

(249.) Aldin Šetkić

(341.) Tomislav Brkić

WTA lista:

(359.) Dea Herdželaš

(495.) Jelena Simić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.