Veliki pad Damira Džumhura na novoj ATP listi

Više nije u TOP 50

Veliki pad Damira Džumhura na novoj ATP listi

E. Čaušević

Nakon poraza na turniru u Moskvi protiv Egora Gerasimova bilo je jasno da najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura očekuje veliki pad na novoj ATP listi.

Džumhur je prošle godine došao do titule na ATP turniru u Moskvi, ali je ove sezone u potpunosti zakazao. Bh. teniser je poražen od 217. igrača svijeta i već tada je bilo jasno da Džumhura očekuje veliki pad na ATP listi što se i desilo.

Naime, prije svega nekoliko sedmica Džumhur je bio u TOP 30 tenisera svijeta, ali sada je van najboljih 50 na svijetu. Prema novoj ATP listi Džumhur se nalazi na 51. mjestu sa 940 bodova i pao je za 12 mjesta.

Što se tiče ostalih bh. tenisera Mirza Bašić je nazadovao šest pozicija i sada je na 82. mjestu, Tomislav Brkić je na 266, a Aldin Šetkić na 340. mjestu.

U samom vrhu ATP liste nije bilo promjena što se tiče vodećih. Prvi je još uvijek Rafael Nadal, a iza njega su Novak Đoković i Roger Federer.

Top Komentari

Saimai1316
Jos malo ce on ispasti i iz top 200 a s obzirom na njegov antitalenat vise i ne zasluzuje
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi