Težak poraz Džumhura koji će se dobro odraziti na njegovu poziciju na ATP listi
Bh. teniser je u Moskvi branio prošlogodišnji naslov, ali se oprostio već u prvom kolu

Iznenađujuće izgubio od Gerasimova

Težak poraz Džumhura koji će se dobro odraziti na njegovu poziciju na ATP listi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je sebi dozvolio nešto što ipak nije smio.

Na turniru u Moskvi, gdje je prošle godine osvojio svoju drugu ATP titulu u karijeri, Džumhur je izgubio od Bjelorusa Egora Gerasimova sa 2:1 u setovima. Damirov današnji protivnik je u glavni žrijeb stigao nakon kvalifikacija, a na ATP listi zauzima 217. mjesto.

Gerasimov je furiozno ušao u meč i u prvom setu slavio sa 6:1 za samo 21 minutu. Damir je poboljšao svoju igru u drugom setu u kojem je slavio nakon tie-breaka (7:5), ali je potom Bjelorus u odlučujućem setu ponovo bio sjajan i osvojio ga rezultatom 6:2.

Damir Džumhur je prokockao veliku priliku da odbrani dobar dio bodova iz Moskve jer je imao vrlo povoljan žrijeb do polufinala, ali izgleda da je naš najbolji teniser trenutno daleko od svoje prave forme.

Inače, Džumhur je na ovom turniru bio postavljen za šestog nosioca i rana eliminacija će ga koštati velikog broja bodova, što će se odraziti i na njegovu poziciju na ATP listi. Trenutno je 39., ali na novoj listi će taj plasman sigurno biti dosta lošiji.

ATP Moskva, 1/16 finala:
Džumhur - Gerasimov 1:2 (1:6, 7:5, 2:6)

Top Komentari

starmac
On treba prvo da popravi svoju psihu pa ce doc rezultati.
19 0
Chupy
Iznenadjenje? Nikakvo iznenadjenje.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti