Veliki Roger na pobjedu od 100. titule u karijeri
Roger Federer je bez većih problema danas savladao Bornu Ćorića u polufnalu i igrat će 10. finale u Dubaiju

Protiv Tsitsipasa za titulu u Dubaiju

Veliki Roger na pobjedu od 100. titule u karijeri

Edmir Škorić

U drugom polufinalu ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju Roger Federer je pobijedio Bornu Ćorića sa 6:2, 6:2.

Nakon Grka Stefanosa Tsitsipasa, finale je izborio i Federer. Iskusni Švicarac nije dozvolio mladom Borni Ćoriću da napravi iznenađenje. Iako je Borna dobio najboljeg svih vremena u prethodna dva duela, večeras je Roger lako stigao do pobjede.

Borna je loše otvorio meč, izgubio je servis u trećem gemu, potom i u petom, pa je Federer sa 6:2 osvojio set i lakše ušao u drugi dio meča.

Na samom startu drugog seta Borna od 40:15 stiže do 40:A, Roger koristi jednu od dvije brejk-lopte i krči put ka novom finalu, da bi brejkom u sedmom gemu ovjerio slavlje.

Rogera čeka deseto finale u Dubaiju, te mu nedostaje još pobjeda da stigne do jubilarne 100. titule u karijeri.

ATP Dubai, polufinale:
Federer - Ćorić 6:2, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti