Šta će Nadal reći o Federerovoj izjavu o Kyrgiosu?

Španac bi se mogao naljutiti

Šta će Nadal reći o Federerovoj izjavu o Kyrgiosu?

Švicarski teniser Roger Federer mogao bi opasno naljutiti svog velikog sportsdkog rivala Rafaela Nadala.

Nadal je prije dva dana ispao sa turnira u Acapulcu nakon je u osmini finala izgubio od Nicka Kyrgiosa.

Španac je u tom meču doživio mnogo neprijatnosti od Australca, a vrhunac je bilo slavlje Kyrgiosa. Nadal je vrlo ljut izašao sa terena, a nakon meča je rekao da njegov protivnik ne poštuje nikoga - od publike, preko suca, do protivnika.

Kyrgios je u jednom trenutku pokušao iznenaditi Nadala servisom tako što je samo 'iz ruke' pokušao prebaciti lopticu u polje Nadala što je izazvalo dosta negodovanja kod publike.

Ipak, Federer odoborava ovakav potez.

"To je, vjerujem , dobra taktička zamisao, pogotovo ako vaš protivnik stoji daleko od osnovne linije. U tom slučaju, ne treba da se stidite da probate servis iz ruke. Zašto da ne?", upitao se Federer.

Inače, Švicarca danas očekuje meč polufinala turnira u Dubajiu protiv Hrvata Borne Čorića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi