Veliki udarac za Francuze: Bez najboljeg igrača u finalu protiv Hrvatske

Gasquet neće igrati

Veliki udarac za Francuze: Bez najboljeg igrača u finalu protiv Hrvatske

Davis cup reprezentacija Francuske pretrpjela je veliki udarac uoči finala sa Hrvatskom.

Najbolji francuski teniser Richard Gasquet bio je jedan od igrača na koje je selektor Francuske računao za finale, ali je na svom Twitteru poručio da neće biti u mogućnosti da zaigra.

"Izuzetno sam razočaran što neću moći igrati finale. Stojim uz svoje saigrače koji će pokušati ostvariti novu pobjedu", napisao je Gasquet bez dodatnog obrazloženja.

Francuski selektor Yannick Noah je ranije najavio da će, osim na Gasqueta, za finale računati na Jo-Wilfireda Tsongu, Lucasa Pouillea, Jeremyja Chardyja, Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta, a svoj konačni izbor bi trebao objaviti u utorak.

Finale Davis Cupa između Francuske i Hrvatske igra se naredne sedmice u Lilleu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi