Venus Williams u polufinalu US Opena

Nakon velike borbe protiv Kvitove

Venus Williams u polufinalu US Opena

Američka teniserka Venus Williams plasirala se u polufinale US Opena poslije velike borbe i pobjede u tri seta protiv Petre Kvitove. 

Bilo je ovo finale prije finala u ženskoj konkurenciji, a baš je tako i izgledalo na terenu. 

Venus je može se reći lako došla do prvog seta nakon što je pretrpila jedan i napravila dva brejka te je slavila sa 6:3. Ipak, Čehinja je u drugom setu uzvratila istom mjerom. Napravila je jedan brejk u to je čuvala do samog kraja za slavlje od 6:3. 

Treći set je donio pravu dramu. Kvitova je ponovo na početku seta napravila brejk, ali Venus je ovog puta uzvratila brejkom i otišlo se u taj brejk. Tamo se mnogo bolje snašla Venus koja je slavila sa 7:2 i plasirala se u polufinale. 

Tamo je čeka također Amerikanka Sloane Stephens koja je nešto ranije pobijedila Anastasiju Sevastovu sa 2:1 u setovima. 

US Open, četvrrtfinale:

Venus Williams-Petra Kvitova 6:3, 3:6, 7:6 (2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi