Skandal u srcu Evrope: Poznata teniserka vraćena sa aerodroma, zabranjen joj ulazak u državu
FOTO: Guliverimage

Kartu uzela preko druge putovnice

Skandal u srcu Evrope: Poznata teniserka vraćena sa aerodroma, zabranjen joj ulazak u državu

Haris Zilić

WTA i ATP dozvoljavaju ruskim teniserima i teniserkama da igraju turnire, ali ne pod ruskom zastavom. NIsu ukinuli potpunu zabranu kao i ostale sprotske organizacije, isto je i za predstavnike iz Bjelorusije.

Ipak, stigla je i prva oštra procedura za ruske tenisere.

Iskusna Vera Zvonareva trebala je naredne sedmice nastupiti na WTA truniru u poljskoj varšavi, ali dočekali su je neočekivani problemi.

Zvonareva je zaustavljena po dolasku na aerodrom i zabranjen joj je ulazak u Poljsku.

Ruska teniserka je uzela karte preko francuske putovnice jer posjeduje i francuski pasoš, međutim prepoznali su je na aerodromu.

Oglasi

Zvonareva nastupa pod zastavom Rusije i u Poljskoj ne dozvoljavaju da sportisti iz te zemlje budu dio takmičenja u njihovoj državi.

Iskusna teniserka je ostala šokirana ovakvom odlukom koja je izazvala dosta komentara.

Neki govore da su organizatoru turnira u Varšavi prekršili WTA pravilo o nastupu ruskih teniserki na turnirima, međutim iz organizacinog odbora odbijaju takve optužbe.

Navodno je odluka o zabrani stigla iz vrha države.

Sigurno trenutak koji će izazvati dosta reakcija, ali i dosta veće organizacije narednih turnira širom Evrope.

Očigledno pojedine evropske države ne žele da popuste za ruske sportiste kao što je to bio slučaj sa WTA i ATP organzacijom.

Podsjetimo, sve navedene zabrane su zbog invazije Rusije na Ukrajinu koja traje više skoro 18 mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi