Verdasco izbacio Nadala, pa ispao od 87. igrača svijeta

Dudi Sela izbacio Verdasca

Verdasco izbacio Nadala, pa ispao od 87. igrača svijeta

Izraelac Dudi Sela priredoio je iznenađenje drugog kola Australian Opena i izbacio favorizovanog Fernanda Verdasca nakon četiri seta.

Verdasco je veoma slabo odigrao ovaj meč i nije ličio na onog igrača koji je sjajnom igrom prije dva dana izbacio Rafaela Nadala.

Dobio je Španac prvi set i to rezultatom 6:4, ali je to bilo sve što je uradio na ovom meču. Sljedeća tri seta pripala su Izraelcu rezultatima 6:3, 6:3 i 7:6 (7:4).

Pokušavao je Verdasco u posljednjem setu na sve načine da ostane na turniru, pa se uspio vratiti i sa 2:5 doći do tie breaka, ali snage za potpuni preokret nije imao. 

Sela će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Kuznetsov - Chardy. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi