'Vidio sam raspored za nastavak sezone - luđački je!"

Nekadašnji sedmi teniser svijeta smatra

'Vidio sam raspored za nastavak sezone - luđački je!"

Nekadašnji sedmi teniser svijeta Richard Gasquet nije zadovoljan rasporedom za nastavak teniske sezone. 

Podsjetimo, isti je prethodne sedmice objavio ATP. Po njemu sezona se nastavlja 14. augusta u Washingtonu a u narednih nekoliko sedmica igraju se turniri u Cinncinatiju, New Yorku, Madridu, Rimu, Parizu...

Francuz smatra kako je raspored loš jer se igra nekoliko vrlo važnih turnira u kratkom vremenskom periodu.

"Raspored je luđački. Mnogo je važnih turnira u kratkom vremenskom periodu. Jasno mi je da svi žele da se njihov turnir održi kako bi finansijski opstali. Sada igrači treba sami da odluče gde će da igraju. Ali, najbolje na svijetu čeka veliki broj mečeva, s obzirom na to da će dolaziti do završnih rundi. Moraće da se čuvaju povreda", kazao je Gasquet.

On je dodao kako namjerava igrati na US Openu, ali da je zabrinut jer u SAD-u postoji veliki broj zaraženih od Covid19 virusa.

Ranije su neke poznate teniserke poput Simone Halep već prekrižile nastup u New Yorku, kao i na ostalim turnirima u SAD-u i Aziji.

Inače teniska sezona prekinuta je početkom marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi