Wawrinka ispao, Kyrgios, Ćorić i Čilić prošli dalje

Masters u Rimu

Wawrinka ispao, Kyrgios, Ćorić i Čilić prošli dalje

Na ATP Mastersu u Rimu danas su igrani mečevi prvog i drugog kola, a favoriti su uglavnom prošli dalje s tim što smo ostali bez Daniila Medvedeva i Stana Wawrike. 

Wawrinka je izgubio od Belgijanca Davida Goffina sa 2:1 u setovima, dok je Medvedev oružje položio pred Australcem Nickom Kyrgiosom.

Marin Čilić nije imao većih problema kada je u pitanju prolaz dalje jer je porazio Italijana Andreu Bassoa (ATP 416.) sa 6:1 i 7:5, dok je njegov sunarodnjak Borna Ćorić također imao lak posao i pobijedio Britanca Camerona Norrieja sa 2:0.

Dalje između ostalog idu Jeremy Chardy, Diego Schwartzman, Karen Khachanov, Jan-Leonard Struff...

Sutra će dan biti daleko zanimljiviji obzirom da na teren izlaze tri prve zvijezde muškog tenisa Rafael Nadal, Roger Federer i Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi