Wawrinka porazio Čilića, dalje idu Dimitrov, Thiem, Tsitsipas...

Masters u Parizu

Wawrinka porazio Čilića, dalje idu Dimitrov, Thiem, Tsitsipas...

Danas su na Mastersu u Parizu na programu mečevi šesnaestine finala, a većina favorita je bez većih problema za sada prošla dalje. 

Imali smo priliku do sada gledati nekoliko uzbudljivih mečeva kao što su oni između Shapovalova i Fogninija, Goffina i Dimitrova te Wawrinke i Čilića.

Upravo ovaj posljednji će biti centralna tema u našem tekstu jer se radi o velikim imenima koji su tokom karijere uspijevali da osvoje Grand Slam titule.

Wawrinka se nalazi u sjajnoj formi u posljednje vrijeme što je potvrdio danas protiv žilavog Čilića koji je oba seta uspio odvesti u taj brejk. Ipak, u oba navrata se bolje snašao Švicarac koji je dva puta slavio sa po 7:6 i plasirao se u osminu finala. Na taj način nastavljena je vrlo loša sezona za Čilića koji nikako da se vrati u pravu formu.

Dimitrov je dobio Goffina sa 2:0, Shapovalov Fogninija sa 2:1, a na smom početku dana Dominic Thiem Miloša Raonića sa 2:1.

Trenutno je na terenu prvi teniser svijet Novak Đoković koji se muči protv Francuza Mouteta, a u nastavku dana na teren će i njegov nasljednik na prvom mjestu (od sljedeće sedmice) Rafael Nadal koji igra protiv također Francuza Mannarina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi