Wawrinka lako do 2. kola, Čilić odmah ispao, čeka se Federer

ATP Basel

Wawrinka lako do 2. kola, Čilić odmah ispao, čeka se Federer

Na ATP turniru u Baselu danas se igraju mečevi 1. i 2. kola, a na terenu su do sada između ostalog bili Marin Čilić, Stan Wawrinka, Frances Tiafoe...

Čilić je doživio poraz u svom prvom meču na turniru i to od Davida Goffina koji ga je pobijedio sa 2:0 u setovima. Ovim se samo nastavila užasna sezona koju Marin igra, a ovo mu je bio peti poraz u posljednjih osam mečeva. Goffin će u narednoj rundi igrati protiv Reillyja Opelke.

Švicarac Stan Wawrinka pokazao je i danas da se polako vraća u sami svjetski vrh jer je pobijedio u 1. kolu Pabla Cuevasa sa 2:0 za samo 68 minuta tenisa. Podsjetimo, Wawrinka je prošle sedmice igrao finale turnira u Belgiji, pa je jasno da je konačno i on uhvatio pravu formu. U 2. kolu Basela igrat će protiv Amerikanca Tiafoea koji je danas porazio Britanca Evansa sa 2:0.

U nastavku dana gledat ćemo i neke mečeve 2. kola, a najzanimljiviji svakako će biti onaj između Rogera Federera i Radua Albota. Taj meč počinje za nešto manje od pola sata, a pobjednik će igrati u četvrtfinalu protiv boljeg iz meča Wawrinka - Tiafoe što bi mogao biti spektakl u najavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi