Wawrinka priznao: Razmišljao sam da se penzionišem

Švicarac u teškom periodu

Wawrinka priznao: Razmišljao sam da se penzionišem

Švicarski teniser Stan Wawrinka priznao je da je prošlog ljeta razmišljao o okončanju karijere.

Wawrinka je u to vrijeme odlučio da napravi šestomjesečnu pauzu kako bi se oporavio od povrede koljena, ali sada je priznao da je to mogao veoma lako biti i kraj karijere.

"Tokom ljeta sam razmišljao o završetku sportske karijere. Rekao sam sebi: 'Možda je došlo vrijeme da se ostaviš reketa'. Imao sam malo fizičke i psihičke snage. Često sam razmišljao o penzionisanju i obično bih počeo da plačem", rekao je Wawrinka koji je dodao da mu trenutno nije bitno na kojoj je poziciji na ATP listi.

"Čak iako poslije Roland Garrosa ispadnem iz prvih 30, to neće ništa promijeniti u mom životu. Možete da budete 12. teniser svijeta i da ste nezadovoljni, a možete da budete 97. i da se osjećate sjajno".

Podsjetimo, Wawrinka je odlučio da propusti Masters u Madridu jer još nije dovoljno spreman, a ukoliko propusti i Roland Garros, past će iza 30. pozicije na ATP listi. Inače, Švicarac je tokom karijere osvojio tri Grand Slam turnira i ima jedno izgubljeno finale i to od prošlog ljeta kada ga je na Roland Garrosu porazio Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi