Wawrinka u polufinalu Dubajia, tamo ga čega stari 'drug'

Veliki dvoboj u polufinalu

Wawrinka u polufinalu Dubajia, tamo ga čega stari 'drug'

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u polufinale ATP turnira koji se ove sedmice igra u Dubajiu.

Wawrinka je u četvrtfinalu za sat i 15 minuta igre porazio Nijemca Phillipa Kohlschreibera sa 7:5 i 6:1. 

Ipak, daleko zanimljivija vijest od ove je da Švicarca u polufinalu čeka stari poznanik, Nick Kyrgios.

Australac je nešto ranije u toku dana slavio protiv Čeha Thomasa Berdycha i osigurao meč protiv Wawrinke kojem je prošle godine tokom meča u Montrealu izgovorio brojne uvrede.

Kyrgios je tada pri rezultatu 1:0 u setovima za Wawrinku rekao Švicarcu da je sa njegovom djevojkom, Hrvaticom Donnom Vekić, spavao Thanasijo Kokkinakis, Kyrgisov saigrač iz Davis Cup reprezentacije.

Kasnije je Wawrinka predao meč zbog povrede leđa pa je na Twitter profilu napisao niz statusa o Kyrgiosu u kojima ga je podržao čitav teniski svijet, a dvojac će se sutra po prvi put ponovo sresti.

Osim ovog meča, sutra bi na teren u drugom polufinalu trebali izaći Kipranin Marcos Baghdatis i Novak Đoković. Dok je Baghdatis već osigurao plasman dalje, Đoković u ovim trenucima igra meč četvrtfinala protiv Felicijana Lopeza i veliki je favorit za prolaz dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi