Wilander: Đoković je favorit na Wimbledonu, može imati 19 Grand Slamova na kraju sezone

Vjeruje u Srbijanca

Wilander: Đoković je favorit na Wimbledonu, može imati 19 Grand Slamova na kraju sezone

Bivši švedski teniser Mats Wilander vjeruje kako je Novak Đoković najveći favorit na Wimbledonu ove sezone, a smatra kako će vjerovatno osvojiti barem dva Grand Slama do kraja godine i na taj način se primaći Rogeru Federeru na samo minus jedan. 

Situacija u samom teniskom vrhu se itekako zakuhala nakon što je Đoković osvojio osmi Australian Open prije nekoliko dana. Novak sada ima 17 titula na najvećim turnirima, odnosno dvije manje od Rafaela Nadala i tri manje od Federera.

Wilander smatra da bi do kraja sezone Nole mogao do još dvije titule, dok prednost na Roland Garrosu daje ipak Nadalu.

"Đoković je sve bliže i bliže, i kada osvoji Australian Open uglavnom ima dobru godinu. Pobijedio je ovdje i sada se postavlja pitanje da li će biti glavni favorit na Wimbledonu? Moj odgovor je da, to je već 18 titula na Grand Slamu. A to ga čini i favoritom na US openu, što je 19.", kaže Šveđanin i dodaje:

"Na kraju godine možemo lako da imamo dva igrača sa 20 Grand Slam titula (Nadala i Federera) i jednog sa 19 (Đokovića). Novak bi mogao da ime i više zato što može da osvoji sva četiri turnira u godini".

On čak smatra da bi Đoković mogao postati najbolji teniser svih vremena.

"Vrata su mu prilično otvorena za to", dodaje Wilander.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi