Wimbledon ruši nove rekorde
FOTO: EPA

Povećava se nagradni fond

Wimbledon ruši nove rekorde

Haris Zilić

Sredina godina rezervisana je za treći Grand slam sezone Wimbledon, a ovogodišnje izdanje počinje 1. jula i trajat će do 14. jula na terenima u Londonu.

Organizatori su se potrudili da još jednom podignu ljestvicu kada je u pitanju Wimbledon i pokažu zašto je ovaj turnir najvžaniji za teniserke i teniserke.

Nagradni fond ovogodišnjeg Wimbledona će biti uvećan za 5,3 miliona funti u odnosu na prošlu godinu objavili su organizatori.

Preciznije, povećanje nagradnog fonda će biti veće za 11,9% i ovo sve garantuje još bolji turnir jer će motiv za učesnike biti još jači.

Pobjednici u pojedinačnoj konkurenciji ove godine će zaraditi po 2,7 miliona funti i nema sumnje da će biti velike borbe za tron u obje konkurencije.

Neće biti loše ni za ove teniserke i tenisere koji na startu upišu poraze.

Oglasi

Tako će grači koji izgube u prvom kolu dobiti po 60.000 funti, što je povećanje od 5.000 funti u dnosu na 2023. godinu.

Titulu od prošle godine u pojedinačnoj konkurenciji branit će španski teniser Carlos Alcaraz i češka teniserka  Marketa Vondrousova.

Što se tiče bh. tenisera imat ćemo dva predstavnika, ali krenut će od kvalifikacija.

Boje naše zemlje branit će Damir Džumhur i Nerman Fatić, a kvalifikacije počinju krajem juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi