Ajla Tomljanović igra tenis karijere
FOTO: EPA

Plasirala se među osam na Wimbledonu

Ajla Tomljanović igra tenis karijere

Haris Zilić

Wimbledon ulazi u svoju završnicu, a posebno je zanimljivo u konkurenciji teniserki.

Ajla Tomljanović igra tenis karijere, a predstavnica Australije je izborila plasman u četvrtinu finala nakon što joj je meč osmine finala predala rumunjska tinejdžerska senzacija 18-godišnja Emma Raducanu.

Ajlu u četvrtini finala očekuje "derbi" protiv kolegice iz FED Cup reprezentacije, Ashleigh Barty koja je postavljena za prvu favoritkinju na ovogodišnjem Wimbledonu.

Ako iznenadi Barty, Ajli Tomljanović se otvara velika šansa i za finale trećeg Grand slama sezone.

Najbolji rezultat u dosadšanjoj karijeri za garnd slam turnirima za Tomljanovićevu je bila osmina finala Roland Garrosa 2014. godine i to je jedini put da je na Grand slamu uspjela ući među 16 teniserki.

U karijeri je osvojila četiri ITF titule, a u aprilu 2019. godine bilježila je najbolji plasman na WTA listi kada je bila 39. teniserka svijeta.

Top Komentari

Grohot
Odakle je ova mala, vidim mama joj je Emina?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi