Wimbledon pred otkazivanjem?

Prema tvrdnjama Dirka Hordorffa

Wimbledon pred otkazivanjem?

E. Dindić

Tenis bi po svemu sudeći mogao da bude najviše pogođen pandemijom koronavirusa. 

Dok se fudbaleri i košarkaši nadaju da bi u maju ili junu mogli da se vrate na terenu, u bijelom sportu dolaze zasad drugačije informacije.

Potpredsjednik Teniskog saveza Njemačke Dirk Hordorff ima informacije koje se neće svidjeti ljubiteljima ovog sporta.

"Nakon Roland Garrosa, po svemu sudeći biće otkazan i Wimbledon. Postoji šansa da će se turnir u Francuskoj odigrati u drugom terminu dok za ovaj u Londonu gotovo da nema nade. Sezona na travi je gotovo pa sigurno završena.", rekao je Hordorff te dodao:

"Iskreno bio bih jako sretan kada bi se sezona nastavila u oktobru", završio je Hordoff.

Čelni ljudi u ovom sportu još uvijek razmatraju koje su najbolje opcije za nastavak sezone. Sigurno je da će više informacija o ovome problemu biti poznato narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi