Prekid naljutio Dimitrova, Raonić je živ, vrlo dobar dan za Hrvatsku i Sloveniju
FOTO: Guliverimage

Crtice sa Wimbledona

Prekid naljutio Dimitrova, Raonić je živ, vrlo dobar dan za Hrvatsku i Sloveniju

Haris Zilić

Wimbledon ove godine već na startu ima dosta problema, a naravno tradicionalna londonska kiša remeti raspored pa je dosta mečeva prvog kola sa dobrim zakašnjenjem.

Pored kiše tu je i nekoliko neodgovornih pojedinaca koji su danas prosuli slagalicu na teren prije meča Bugarina Grigora Dimitrova i Japanca Sho Shimabukura.

U pitanju su bili demonstranti, koji su pobjegli obezbijeđenju i bacili mrlju na ovogodišnji Wimbledon.

Meč je počeo sa sat vremena zakašnjenja, a to kao da je razljutilo Dimtirova, koji je za sat i 29 minuta sa 3:0 savladao tenisera iz Japana. Dimitrov je slavio 6:1, 6:2, 6:1 po setovima.

Miloš Raonić je živ i vratio se na teniske terene. Kanađanin je u London došao kao 859. teniser svijeta sa Wild cardom i u prvom kolu je savladao austrijskog tenisera Dennisa Novaka sa 3:1.

Oglasi

Rezultat po setovima glasio je 6:7, 6:4, 7:6 i 6:1 za Raonića koji je na momente podsjetio na slavne dane.

Od završenih mečeva dana izdvajamo i furioznu igru Medvedeva koji je sa 3:0 savladao 391. tenisera svijeta Britanca Ferya koji je došao sa Wild cardom na Wimbledon. Medvedev je slavio po setovima 7:5, 6:4, 6:3.

U muškoj konkurenciji plasman u drugo kolo izborili su Tiafoe i Lehecka, dok se ostali mečevi tek igraju obzirom da je kiša poremetila dosta toga.

Teniserke su imale više sreće jer je dosta mečeva okončano.

U drugo kolo plasirala se hrvatska predstavnica Donna Vekić svladavši kinesku teniserku Zhang sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Plasman u drugo danas su osigurale i Cristian, Kontaveit, Cocciaretto, Stephens, Cirstea, Collins, Haddad Maia, Kostyuk, Kasatkina, Swiatek, Alexandrova, Bai, Ostapenko, Boulter.

Odličan meč odigrala je i Kaja Juvan iz Slovenije. Trenutno 244. teniserka svijeta je u glavni žrijeb došla iz kvalifikacija, a danas je sa 2:0 po setovima 6:0, 6:3 savladala rusku tenisekru Betovu koja je također došla sa Wild cardom kao 1316. na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi