Wimbledon zabranio nastup ruskim teniserima, danas ih je stigla žestoka kazna zbog toga

Prenose britanski mediji

Wimbledon zabranio nastup ruskim teniserima, danas ih je stigla žestoka kazna zbog toga

A. Čaušević

Organizator Wimbledona, All Englad Club, jer ranije donio odluku da zabrani nastup ruskim i bjeloruskim teniserima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Daily Mail izvještava da je WTA odlučio da kzani Lawn Tennis asocijaciju sa 620.000 funti i All England Club sa 207.000 funti.

Dakle, ukupna kazna iznosi 827.000 funti, a organizatori prestižnog Grand Slama su već najavili da će se žaliti na ovu odluku.

Svoju konačnu odluku o zabrani nastupa ruskim i bjeloruskim teniserima ATP tek treba da donese.

"Ostajemo pri našoj odluci koju smo napravili i duboko samo razočarani reakcijaom vodstva Toura. Žalili smo se, ali tek čekamo odluku ATP-a", kazao je direktor AELTC-a, Sally Bolton.

Wimbledon je ruskim i bjeloruskim teniserima zabranio nastup uz podršku britanske vlade te sada organizatori vjeruju u pomoć vlasti da se plati kazna.

Osim za zabranu nastupa na Wimbledonu, LTA i All England Club su kažnjeni što su ruskim i bjeloruskim teniserima zabranili i nastupe na turnirima u Eastbournu, Nottinghamu i Birminghamu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi