Novak Đoković staje na stranu Rusa i Bjelorusa i bojkotuje Wimbledon!?

Pišu Švicarci

Novak Đoković staje na stranu Rusa i Bjelorusa i bojkotuje Wimbledon!?

E. Ganibegović

Nevjerovatne vijesti stižu nam iz Švicarske. 

Srbijanski teniser i prvi reket svijeta Novak Đoković navodno bi mogao da bojkotuje Wimbledon i odustane od učešća na ovom velikom turniru, prenosi tamošnji "Blik". 

Prema njihovom pisanju, Nole bi mogao da stane na stranu ruskih i bjeloruskih tenisera i tako odgovori na sankcije Velike Britanije njihovim teniserima i teniserkama kojima je uskraćen nastup na Grand slam turniru.

Pomenuti list prenosi riječi Nikole Pilića, nekadašnjeg Noletovog saradnika i "teniskog oca" i navodi da bi Novak mogao da ga posluša.

"Drugi teniski profesionalci bi isto morali da zauzmu stav. Pomislit će - Pa, ako ovi teniseri ne igraju, onda nećemo ni mi. Bilo bi baš zanimljivo vidjeti kako bi Wimbledon u tom slučaju reagovao", rekao je.

Ipak, teško je da se ovakvo nešto dogodi jer Đoković brani titulu na turniru na kojem mnogo voli da igra.

Podsjetimo, nedavno je Đoković stao u odbranu kolega iz Rusije i Bjelorusije.

"Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tijela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou miješa u naš sport. Stojim pri onom što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije: Pravilo je da se igra po rankingu, ne nacionalnosti. Wimbledon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, a ja sam to podržao", rekao je Nole. 

Top Komentari

snupi
U kakvoj je trenutno formi sumnjam da bi daleko dogurao.
8 0
Eto Novak Đoković javno priznao da je cetalj, a Semir Osmanagic neka ga i dalje docekuje u Visokom i neka mu Hanka i dalje pjeva "Ti zeno crne kose" Pitam se kad ce Bosnji konacno doci u glavu pa da vidi dobro ko mu je prijatelj a ko neprijatelj.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi