Zakapalova eliminisala Serenu
Serena Williams

Senzacija na WTA turniru u Marbelli

Zakapalova eliminisala Serenu

Senzacija u Marbelli! Prva igračica svijeta, Amerikanka Serena Williams eliminisana je u prvom kolu WTA turnira koji se igra za nagradani fond od 500.000 američkih dolara. Od nje je u tri seta bila bolja Čehinja Klara Zakopalova. Slavila je sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:1.

U preostalom meču prvog kola Kaia Kanepi iz Estonije izborila je drugo kolo savladavši Silviju Soler Espinosa iz Španije – 2:0 (6:4, 6:2).

Danas su se počeli igrati i mečevi drugog kola, a u kojima su, do sada, postignuti sljedeći rezultati: Anabel Medina Garrigues (Španija) - Virginia Ruano Pascual (Španija) 2:0 (6:2, 6:3), Sorana Cirstea (Rumunija) - Andreja Klepač (Slovačka) 2:1 (4:6, 6:1, 6:1),  Roberta Vinci (Italija) - Nicole Vaidisova (Češka) 2:0 (6:3, 6:3). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.