Zenica domaćin Davis Cup susretu BiH i Češke Republike
Detalj sa današnjeg potpisivanja Memoranduma o domaćinstvu zeničke Arene Davis Cup reprezentacijama BiH i Češke Republike

Potpisan Memorandum o saradnji

Zenica domaćin Davis Cup susretu BiH i Češke Republike

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je u prostorijama zeničke Arene održana press konferencija povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji Teniskog saveza BiH, Uprave grada Zenice i sportske dvorane Arena.

Potpisivanjem ovog dokumenta o saradnji ozvaničeno je domaćinstvo zeničke Arene i grada Zenice za Davis Cup susret teniskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Češke Republike, koji su na programu 14 i 15. septembra 2019. godine.

Medijima su se danas obratili direktor TSBiH Senad Hadžimešić, direktor Arene Nedim Talić i Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport u gradu Zenica.

Prvi se novinarima obratio direktor TSBiH, Senad Hadžimešić, koji je zadovoljan što će Zenica po četvrti put biti domaćin reprezentaciji, te se nada da naša selekcije može i do iznenađenja protiv sjajne selekcije Češke.

"Poslije Tunisa, Poljske i Holandije, sada nam u Zenicu dolazi i nikad jača selekcija Češke Republike. Moram istaći zadovoljstvo što smo potpisali ovaj današnji Memorandum. Ova lijepa dvorana zaslužuje da bude domaćin ovako jednom lijepom i velikom sportskom događaju. Ne treba puno govoriti o Češkom tenisu, svi znamo kakve igrače imaju i po našim informacijama oni dolaze u najjačem sastavu. Zenica s infrastrukturom koju ima može organizovati sve događaje na svjetskom nivou. Zahvalio bi se Gradskoj upravu, Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata na ovako domaćinskom pristupu i jednostavno mi ih nismo mogli odbiti. Kada su u pitanju naši protivnici, oni će doći u najjačem sastavu, to će biti razlog više da se Arena još više napuni. I naši momci prave dobre rezultate i polako dižu formu, tako da vjerujem da ćemo se dostojno suprotstaviti jakim gostima", kazao je Senad Hadžimešić.

Direktor Arene Nedim Talić bio je kratak i iskazao je zadovoljstvo što će se još jedan veliki sportski događaj održati u Zenici.

"Zahvalio bi se Teniskom savezu što je prepoznao značaj i odabrao Zenicu kao mjesto domaćina. Naše preduzeće će se staviti u potpunosti savezu da budemo na raspolaganju, te da sve tehnički prođe dobro, kao što je bilo prethodna tri puta", kazao je Talić.

Ispred grada Zenice obratio se i Kenan Uzunović, koji je sretan zbog ovog događaja u Zenici

"Nakon dvije godine Davis Cup reprezentacija dolazi ovdje, znate da svaki grad ne može ovo organizovati i ovo je svakako još jedan pozitivan primjer toga. Raduje me i što će Češka Republika doći u najjačem sastavu i to će svakako biti poslastica za gledaoce, koje bi ovom prilikom pozvao da podrže našu reprezentaciju u što većem broju", kazao je Uzunović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi