Zverev skeptičan po pitanju US Opena

Kritikovao planove

Zverev skeptičan po pitanju US Opena

A. Čaušević

Alexander Zverev je kritikovao planove da se održi US Open dok vlada pandemija koronavirusa, ali nije otkazao nastup na drugom ovogodišnjem Grand Slamu. 

"Malo je ludo sada igrati US Open", rekao je Zverev nakon što je na jugu Francuske ovog vikenda igrao egzibicioni turnir.

"Radije bih da se umjesto US Opena sezona nastavila u Evropi. Nije pravo vrijeme da se leti u Ameriku", dodao je 23-godišnji njemački teniser.

"Ako će se US Open odigrati šta mi igrači treba da radimo? Pogotovo ako svi budu igrali, treba razmišljati i o ATP poenima na listi", dodao je trenutni broj 7 koji još ne razmišlja o povlačenju s turnira.

Početak US Opena je planiran za 31. august, a mnogi teniseri su skeptični radi održavanje posebice što je SAD zemlja s najviše zaraženih koronavirusom na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi