Zverev negativan: "Duboko se izvinjavam svima"

Nijemac učestvovao na turnirima u Beogradu i Zadru

Zverev negativan: "Duboko se izvinjavam svima"

E. Škorić

Njemački teniser Alexander Zverev učestvovao je na turnirima u Beogradu i Zadru i jedan je od onih koji su obavili testiranja nakon saznanja da je Grigor Dimitrov pozitivan na Covid-19.

Zverev je objavio da je negativan na koronavirus, dok su za sada pozitivni Dimitrov, njegov trener, Borna Ćorić i jedan od članova stručnog štaba Novaka Đokovića, dok prvi reket svijeta čeka rezultate testiranja.

"Upravo sam saznao da smo moj tim i ja negativni na koronavirus. Duboko se izvinjavam svima koje sam potencijalno ugrozio igrajući na Touru. Nastavit ću da pratim upute naših doktora o samoizolaciji. Moj tim i ja ćemo nastaviti da se regularno testiramo. Svima koji su testirani pozitivno želim brz oporavak i ostanite bezbijedni", napisao je Zverev na Twitteru.

Osim njega u 14-dnevnu samoizolaciju moraju da idi i Andrej Rubljov i Marin Čilić, koji su također bili negativni nakon testiranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi