Zvereva šokirao potez Rubljova: Rus od najvećeg gospodina do prevaranta u nekoliko sekundi

Interesantna situacija u Dubaiju

Zvereva šokirao potez Rubljova: Rus od najvećeg gospodina do prevaranta u nekoliko sekundi

E. Škorić

Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov u ovom trenutku igraju prvo polufinale ATP turnira u Dubaiju.

Na ATP turniru nekoliko je vrhunskih tenisera nastupalo proteklih nekoliko dana, a u završnici spektakl.

U polufinalu se sastaju Zverev i Rubljov, a potom i Novak Đoković te Daniil Medvedev. Srpsko-ruski okrašj naravno u centru pažnje, no svakako je i okršaj Zvereva i Rubljova privukao veliku pozornost.

Prvi set je Rubljov napravio čak tri brejka Nijemcu i slavio sa 6:3, te je u potpunosti nadighrao danas indisponiranog rivala, koji nije na svom nivou i ne može da parira dobro raspoloženom Rusu.

Na početku drugog seta Rubljov je prvi servirao i sa nulom dobio Zvereva, no na kraju prvog gema jedna neobična i pomalo komična situacija.

Dosuđen je poen za Rubljova jer je Zverev promašio jedan udarac pri 0:40, ali je ruski teniser pokazao svoju bolju stranu i Zverevu rekao da zatražio challenge uvjeravajući ga da je loptica pala na liniju.

Kada je Nijemac najzad poslušao Rubljova, činilo se da će dobiti poen, no ispostavilo se da je loptica zaista u autu. Zverev je ostao bez jednog challengea u drugom setu, ali se i on sam nasmijao, baš kao i Rubljov koji je loše procijenio situaciju.

Rubljov nije imao tako loše namjere, ali je ispalo da je taktički nadmudrio Zvereva i "ukrao" mu challenge, a u stvari samo je htio da ispadne gospodin. I ispao je, bez obzira na lošu procjenu.

On danas igra sjajno i mnogo je bliže pobjedi, iako se Zverev nastoji u drugom setu vratiti. Nedostaje mu dobra igra na servisu, pa Rubljov olako dolazi do brejk šansi.

Bez obzira ko će na kraju slaviti u ovom meču, imaće paklen posao u finalu, pošto će tamo ili Đoković ili Medvedev, jedan od najboljih tenisera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi