Trebinje svim srcem navijalo za Bosnu i Hercegovinu - Veterpolisti BiH nisu uspjeli savladati Češku!

Francuska ključna, ali Euro izmiče

Trebinje svim srcem navijalo za Bosnu i Hercegovinu - Veterpolisti BiH nisu uspjeli savladati Češku!

Midhat Šljivak

Vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine do 19 godina poražena je večeras u Trebinju od Češke rezultatom 10:6 i vjerovatno je ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

S dosta optimizma je vaterpolo selekcija Bosne i Hercegovine čekala meč s Češkom. Pobjedom su otvarali vrata Eura, no na kraju je protivnik ipak bio bolji i zasluženo je slavio.

Žestoko se igralo od prve minute u ovom meču. Odbrane su bile veoma jake, a Česi su se nešto bolje snašli i poveli su 2:0. Ipak, BiH uspijeva doćii do gola preko Marka Lagundžića i nakon prve dionice bilo je 2:1 u korist protivnika.

Češka je gol prednosti zadržala i na poluvremenu (3:2), da bi u nastavku golom Danina Kahrića došao do izjednačenja rezultata na 3:3.

Ipak, tada je uslijedila crna rupa u igri bh. selekcije. Česi to koriste i s tri gola dolaze do velike prednosti (6:3).

Oglasi

Nošeni velikom podrškom s tribina mladi bh. vaterpolisti se ipak vraćaju u meč. Jovan Tešić je pogodio dva puta zaredom i došli su do 6:5.

Ipak, nekoliko propuštenih napadača Česi su naplatili. Dominirali su u posljednjoj dionici kada je naš tim osjetno već pao u igri. Uspjeli su na kraju riješiti meč u svoju korist i došli su do vjerovatnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Selekciji Bosne i Hercegovine predstoji meč protiv apsolutnog favorita Francuske. Samo nas pobjeda može odvesti na Euro, no šanse su veoma male.

Utakmica protiv Francuske na rasporedu je sutra (17. marta) od 12 sati.

Treba svakako istaći sjajnu publiku u Trebinju. Zdušno su bodrili selekciju Bosne i Hercegovine i pokazali su pravi primjer kako se treba navijati.

BiH u kvalifikacijama nastupa u sastavu: Kijan Hajrulahović, Aleksej Mihajlović, Tarik Kočan, Rijad Hurko, Aleksej Milenković, Danin Bašić, Aleksa Bjelica, Adnan Hrković, Jovan Tešić, Marko Lagundžić, Viktor Glavić, Danin Kahrić, Luka Jagodić, Tarik Komarica i Gojko Janković. 

Top Komentari

senad035
Svaka cast Trebinje, jedan od omiljenih mi gradova
2 0
AlphaStrong
@BosanskaSvedska ja mislim da je ovdje bio naš junak vojvoda među navijačima, čim je bila ovolika podrška.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi