Historijska pobjeda bh. vaterpolista!
FOTO: Vaterpolo savez Bosne i Hercegovine/facebook

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Historijska pobjeda bh. vaterpolista!

Haris Zilić

Vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvu zvaničnu utakmicu od nezavisnosti naše zemlje, tako se naša država upisala i u ove stranice evropskog i svjetskog sporta.

Trenutak koji je još jedan historijski za bh. sport dogodio se u Trebinju gdje je naša juniorska vaterpolo reprezentacija U19 počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Bugarskoj.

Naši mladi vaterpolisti su u prvom kolu savladali Finsku rezultatom 20:10 i tako na najbolji mogući način počeli još jednu sportsku priču iz naše Bosne i Hercegovine.

Duel bh. vaterpolista protiv Finske je temelj za budućnost vaterpolo sporta u našoj zemlji.

Historijsku utakmicu vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala je u sastavu: Hajrulahović, Glavić, Janković, Milenković, Mihajlović, Bjelica, Tešić, Hrković, Lagundžić, Hurko, Kočan, Kahrić i Jagodić.

Inače, duel Bosne i Hercegovine i Finske bio je u okviru kvalifikacione grupe A gdje su još reprezentacije Češke, Velike Britanije i Francuske.

Oglasi

Prve dvije reprezentacije iz grupe idu na Evropsko prvenstvo, a naši momci već u petak (15. marta) igraju susret drugog kola protiv reprezentacije Velike Britanije.

Počeli smo od mladih selekcija, što je vrlo dobar potez, a uskoro možemo očekivati i naše seniore u zvaničnim utakmicama na evropskoj i svjetskoj vaterpolo sceni. Naša seniorska reprezentacija prvo okupljanje je imala 2016. godine, ali igrali smo samo turnire i prijateljske utakmice većinom protiv klubova, pa i tu čekamo prve zvanične mečeve.

Našim momcima želimo mnogo sreće u nastavku kvalifikacija, a 14. mart 2024,. godine će sigurno ostati upamćen u knjigama bh. sporta.

Ovome dodajmo da je naša selekcija kao debitanat u grupi bila autsajder, ali u prvom kolu smo pokazali da znamo igrati i vaterpolo, barem na ovom početnom nivou.

Mladi bh. vaterpolisti su se skoro mjesec dana pripremali za ove kvalifikacije i stigla je prva nagrada. Šta god do kraja bude, nema sumnje da ćemo u budućnosti i vaterpolo mečeve pratiti sa velikom pažnjom.

"Vaterpolo reprezentacija BiH ostvarila prvu pobjedu u historiji"

Juniorska vaterpolo reprezentacija BiH (U-19) je trijumfalno započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Naša selekcija je pobijedila Finsku s uvjerljivih 20:10, što je bila prva pobjeda bh. vaterpolista u historiji zvaničnih utakmica.

Naši reprezentativci sutra nastavljaju borbu za prolaz dalje, a sljedeći okršaj je sa reprezentacijom Velike Britanije u 17:15", stoji u zvaničnom saopštenju Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi