Delije uz sliku ratnog zločinca poslale poruku Splićanima

Oglasili se nakon incidenta na Rivi

Delije uz sliku ratnog zločinca poslale poruku Splićanima

E. Škorić
Teme:

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi tema je u Hrvatskoj i Srbiji i sedam dana nakon incidenta.

Podjsećamo da su igrači Vaterpolo kluba Crvena zvezda napadnuti u jednom kafiću na Rivi gdje su došli na piće prije meča s Mornarom.

Prepoznali su ih po klupskim obilježjima, nakon čega su napadnuti, prvo verbalno, potom i fizički, pa je došla pod znak pitanja regionalna vaterpolo liga.

Svoj stav imaju i navijači Crvene zvezde, popularne Delije, koje su na meču protiv Vojvodine podigle transparent na kojem je pisalo:

''Jadranska priča na splitskoj rivi, protiv takvih liga dok god smo živi'', pisalo je na transparentu Delija, nakon čega je uslijedilo skandiranje:

"Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija" i "J... vas liga Jadranska".

Ispod transparenta na ogradi je bila okačena i velika slika četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihailovića.

"Splitski 'huligani' napadaju igrače, a ne misle da stanu kad sretnu navijače'', poručile su potom Delije navijačima iz Splita.

Top Komentari

Avayan
Delije (otur. دلی; tur. deli — lud, hrabar, drski) su bili turski iregularni vojnici, laka konjica. Na Balkanu se prvo javljaju u Bosni, a zatim i u Srbiji. Regrutovani su iz redova islamizovanog stanovništva na teritorijama koje su zauzeli Osmanlije.
4 0
RNK
Nijesam cigan, nijesam cetnik- nije sigurno da li je Draza bio zlocinac- neki cetnici jesu, ali on vjerovatno nije
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi