Srbija ponovo prvak Evrope!

Savladali Španiju u finalu

Srbija ponovo prvak Evrope!

M. Šljivak

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je naslov prvaka Evrope. Ova selekcija je večeras u Barceloni savladala Španiju boljim izvođenjem peteraca 12-10 (7-7).

Španci su na otvaranju meča imali konstantno vodstvo. Prvu četvrtinu su dobili sa 1:0, ali Srbija im nije dopuštala da se odvoje na veću razliku.

Konstantno su Srbi bili blizu. Španci su vodili, Srbi stizali, a na poluvrijeme se otišlo vodstvom domaće selekcije od 4:3.

Treća četvrtina konačno donosi i prvo vodsvo Srbije. U osmoj minuti ovog perioda Andrija Prlainović je pogodio za 5:6, ali su Španci izjednačili u posljednjoj sekundi ovog perioda preko Munariza za 6:6 nakon tri dionice.

Po jedan gol viđen je u posljednjoj četvrtini, pa su prvaka Evrope odlučili peterci. Više koncentracije su imali Srbi i osvojili su četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Top Komentari

Radovan 3
Srbi rasturaju u tenisu, vaterpolu i košarci, Hrvati u fudbalu i atletici a tkzv. Bošnjaci u sjedecoj odbojci i to opet zahvaljujuci Srbima i Hrvatima hahahahahaha
10 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi