Srbija pregazila Japan za plasman u polufinale Svjetskog kupa

'Delfini' rutinski protiv Japana

Srbija pregazila Japan za plasman u polufinale Svjetskog kupa

S. Grebović

Vaterpolo reprezentacija Srbije posljednji je polufinalista Svjetskog kupa u vaterpolu, pošto je u četvrtfinalu savladala selekciju Japana sa 12:7.

Srbija je ovom pobjedom zakazala polufinalni duel sa velikim rivalom, reprezentacijom Mađarske koja je u četvrtfinalu nadigrala selekciju SAD-a rezultatom 10:8.

Meč su bolje otvorili Japanci koji su poveli 2:0. Prvo je Okava bio precizan sa peterca, da bi prednost Samuraja poduplao Adachi, koji iz dobre situacije ne uspjeva povisiti 3-0 zahvaljujući srbijanskom golmanu Rističeviću koji sjajno brani njegov udarac.

Međutim, Delfini su se vrlo brzo vratili u meč jer su početkom drugog dijela sjajnom igrom otišli na nedostižnih 8:5.

Najbolji u timu Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri postignuta pogotka, Gavril Subotić je pogodio tri puta, dok je Đorđe Lazić je bio strijelac dva gola.

Reprezentacija Srbije će tako u polufinalu igrati protiv Mađarske u subotu od 17 sati.

U ostalim četvrtfinalnim duelima nije bilo većih iznenađenja izuzmemo li senzacionalan poraz Hrvatske od selekcije Australije, koja će u drugom polufinalu igrati protiv Njemačke koja je nešto ranije ubjedljivo savladala Južnoafričku Republiku s visokih 24:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi