Mađari na krovu svijeta, Srbi ostali bez bronze, Crna Gora i Hrvatska razočarale
FOTO: EPA

Završeno SP u vaterpolu

Mađari na krovu svijeta, Srbi ostali bez bronze, Crna Gora i Hrvatska razočarale

Haris Zilić

Prvenstvo svijeta u vodenim sportovima koje se održava u jašanskoj Fukuoki došlo je do svog završnog čina. Dobili smo i prvake svijeta u vaterpolu, a to je selekcija Mađarske.

Mađari su nakon velike drame i penala u finalu savladali Grčku rezultatom 14:13.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 10:10, a Mađari su u raspucavanju slavili 4:3 za konačnih 14:13.

Selekcija Srbije ostala je bez medalje. U utakmici za bronzu vateprolisti Srbije poraženi su od Španije rezzultatom 9:6.

Peto mjesto pripalo je reprezentaciji Italije koja je u utakmici za peto mjesto bila bolja od Francuske koja je na kraju završila šestoplasirana.

U utakmci za sedmo mjesto Amerikanci su bili bolji od Crne Gore nakon penala ukupnim rezultatom 17:15, regularni dio je završen rezultatom 12:12.

Dakle, SAD je sedmoplasirana, a Crna Gora osmoplasirana.

Razočarenje prvenstva u Fukuoki je selekcija Hrvatske koja je eliminisana u osmini finala u regionalnom derbiju upravo od Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi