Pinturault i danas slavio u Adelbodenu, Zubčić ponovo drugi

Utrka veleslaloma

Pinturault i danas slavio u Adelbodenu, Zubčić ponovo drugi

E. Čaušević

Francuski skijaš Alexis Pinturault slavio je ponovo u utrci veleslaloma u švicarskom Adelbodenu, a sjajan je bio i Filip Zubčić koji je i danas bio drugoplasirani.

Pinturault je pokazao još jednom da se nalazi u odličnoj formi i nakon jučerašnje pobjede i danas je uspio da slavi. Francuz je slavio u vremenu 2:18.36 i imao je veliku prednost u odnosu na konkurenciju.

Odličan i danas bio je hrvatski skijaš Zubčić koji je bio drugoplasirani baš kao i u jučerašnjoj utrci. Ovaj put Zubčić je imao zaostatak od 1.26 sekundi u odnosu na pobjednika.

Mjesto na podijumu osigurao je i Loic Meillard koji je nakon prve vožnje bio vodeći, ali na kraju je završio tek treći.

No, utrku u Adelbodenu obilježio je stravčan pad Tommyja Forda u prvoj vožnji. Amerikanac je izgubio kontrolu i pao na glavu, te je izgubio svijest. Prebačen je u bolnicu i trenuno je njegovo stanje stabilno.

Što se tiče ukupnog poretka u veleslalomu Pinturault je vodeći sa 440 bodova, dok Odermatt ima 400 bodova. Zubčić je treći sa 368 osvojenih bodova. Pinturault je vodeći i u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 675 bodova.

Top Komentari

pero98
Bravo Zubcicu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi