Amerikanka zlatna, ali ovaj sport postaje preopasan - stradale dvije takmičarke

Amerikanka zlatna, ali ovaj sport postaje preopasan - stradale dvije takmičarke

E. Škorić

Amerikanka Jamie Anderson (27) stigla je do zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ona je u disciplini akrobatske figure u snowboardingu stigla do zlata, koje je odbranila iz Sočija.

U finalu je slavila sa 83 boda, druga je bila kanadska snowboarderica Laurie Blouin s ocjenom 76.33, a treća finska predstavnica Enni Rukajarvi sa 75.38.

Inače, zbog snažnog vjetra jedva se i održalo takmičenje, pa je treća serija otkazana.

"Bilo je teško nastupiti po ovakvim vremenskim uslovima, međutim svima je bilo isto. Mislila sam da neće biti niti druge serije, ali, iskreno, to nije važno. Presretna sam", kazala je pobjednica, koja je i u Sočiju bila najbolja, a tada je slavila ispred Rukajarvi i Britanke Jenny Jones.

Dosta ružnih stvari se dešavalo u Pjongčangu danas. Njemica Silva Mittermuller se teško povrijedila, a Australka Tess Coady je polomila ligamente koljena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi