Sportski svijet u šoku: Poznati sportista pronađen mrtav
FOTO: EPA

U oktobru prijavljen njegov nestanak

Sportski svijet u šoku: Poznati sportista pronađen mrtav

H. Zilić

Tragična vijest u svijetu sporta sredinom marta 2023. godine. Bivši češki skijaš skakač i jedan od najpoznatijih čeških sportista u zimskim sportovima Anotnin Hajek pronađen je mrtav u Maleziji.

Hajek je imao 36 godina, a vijest o njegovoj smrti potvrdio je i čeki skijaški savez.

Mnoge kolege i sportisti opraštaju se od Hajeka, a među prvima je to uradio bivši takmičar iz Slovenije sjajni letač Jernej Damjan.

Antonin Hajek nestao je 2. oktobra prošle godine.

Posljednji put je viđen u Maleziji, a nažalost tu je i pronađeno njegovo tijelo. O ostalim poejdinostima i rzalozima smrti znat će se više nakon obdukcije koja će biti urađena u narendim danima.

Oglasi

"Nažalost misterij nestanka okončan je vijestima koje nismo htjeli da čujemo", stoji u saopštenju češkog skijaškog saveza.

Hajek je zbog povreda karijeru končao 2015. godine.

Nakon toga se posvetio porodičnom životu, oženio se dugodišnjom djevojkom Veronikom, ali posljednje dvije godine imao je dosta problema zbog kojih je i nestao iz javnosti.

Ostat će upamećn kao čovjek koji je 2010. godine imao treći najduži let u historiji ski letova. Na Planici je tada letio 236 metara.

Bio je poznat kao letač, dok je na skakonicama bilježio skromne rezultate.

Tokom karijere dva puta je doživio teške nesreće. Prvi put u Oberstdorfu na letaonici nakon teškog pada, a onda u saobraćajnoj nesreći 2008. godine kada je jedva preživio i duži period bio u bolnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi