Beat Feuz osvojio mali kristalni globus u spustu
Foto: EPA

Trijumf Švicarca

Beat Feuz osvojio mali kristalni globus u spustu

M. Šljivak

Švicarski skijaš Beat Feuz osvajač je malog kristalnog globusa za ovu sezonu u disciplini spust.

On je danas u Areu osvojio treće mjesto iza austrijskih skijaša Vincenta Kreichmayra i Matthiasa Mayera koji su podijelili prvo mjesto, te mu je to bilo dovoljno za osvajanje kristalnog globusa u spustu.

Da će doći do trofeja bilo je jasno kada je nakon svoje vožnje Norvežanin Aksel Lund Svindal ostao iza Feuza i na kraju je ostao bez kristalnog globusa.

Za 31-godišnjeg Feuza ovo je prvi kristalni globus u karijeri, a najbolji rezultat do sada bilo mu je drugo mjesto u ukupnom poretku u sezoni 2011./2012. te poretku spusta i poretku kombinacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi