Bode uzeo odmor
Je li ovo naznaka povlačenja Millera ?

Nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu

Bode uzeo odmor

M. Maksimović

Bode Miller je nastup na Svjetskom prvenstvu u Val d’Iseru završio bez osvojene medalje, a njegov najbolji rezultat u pet nastupa bilo je 8. mjestu u spustu. U super G-iju je bio 12. veleslalom, slalom i superkombinaciju nije niti završio.

Nastup na prvenstvu kao i u Svjetskom kupu. Loše, svjetstan je toga i Bode koji je odlučio uzeti malu pauzu. Neće ga biti u Sestriereu, preskočit će veleslalom i superkombinaciju. Na stazi bi se trebao pojaviti 28. februara u Kranjskoj gori

- Moram se malo odmoriti, moram se malo odmaknuti sa staze. Nisam toliko ove sezone vozio loše, koliko su loši rezultati. Pokazao sam da još uvijek mogu biti brz, da mogu pošteno odraditi utrku. Nedostaje mi pravih rezultata - kaže Bode čiju odluku od kratkom predahu mnogi povezuju sa definitivnim završetkom karijere.

- Odluka o povlačenju će biti objavljena kada za to dođe vrijeme. Ova odluka sa tom nema nikakve veze - tvrdi Millerov trener Forest Carey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.