Čudesni Hirscher slavio u Val D'Isereu

Austrijanac uvjerljiv

Čudesni Hirscher slavio u Val D'Isereu

Midhat Šljivak

Marcel Hirscher pobjednik je današnjeg slaloma u francuskom Val D' Isereu.

Do trijumfa je čudesni Austrijanac dožao zaista odličnom drugom vožnjom i ukupnim vremenom 1:41.94.

Hirscher je dominirao u drugoj vožnji. Uspio je ispraviti sve greške iz prve i kroz jak snijeg je doskijako do 21. slalomske pobjede i pokazao je još jednom koliki je majstor ove discipline.

Drugo mjesto danas je osvojio Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je za Hirscherom zaostao 39 stotinki, dok je treći bio švedski veteran Andre Myhrer sa 40 stotinki lošijim ukupnim vremenom od pobjednika.

Stefano Gross koji je bio na vrhu nakon prve vožnje, lošom drugom vožnjom pao je tek na šesto mjesto.

Današnje drugo mjesto Henriku Kristoffersenu je donijelo vodstvo u poretku slalomaša nakon dvije održane utrke sa 160 bodova, ispred Hirschera sa 114.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Kristoffersen ima 285 bodova, a Hirscher 274.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi