Matt najbrži, Hirscheru slalomski globus

Potvrdio dominaciju

Matt najbrži, Hirscheru slalomski globus

Nakon osvajanja malog kristalnog globusa u veleslalomu i ukupne pobjede u Svjetskom kupu, Austrijanac Marcel Hirscher došao je i do malog kristalnog globusa u slalomu. 

Za to mu je bilo dovoljno 4. mjesto na takmičenju u Kranjskoj Gori, čime je stekao nedostižnu prednost od 110 bodova u odnosu na Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji se danas nije kvalifikovao za drugu vožnju.

Hirscher je ostvario vrijeme 1:49.06, što je za 80 stotinki bio slabiji rezultat od pobjednika Michaela Matta iz Austrije.

Važno je spomenuti da je ovo Mattu prvi trijumf u karijeri.

Drugo najbolje vrijeme imao je Italijan Stefano Gross (1:48.56), dok je treći bio Felix Neureuther iz Njemačke (1:48.72).

Podsjetimo, Hirscher je ove godine osvojio svjetsko zlato u slalomu i veleslalomu, dok je drugi bio u alpskoj kombinciji, što jasno govori da ovakva dominacija u muškom skijanju nije viđena još od vremena legendarnog Ingemara Stenmarka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi