Čudo iz Slovenije: Prevc slavi i kada rukom dotakne snijeg

Nevjerovatni Slovenac

Čudo iz Slovenije: Prevc slavi i kada rukom dotakne snijeg

Ski skakač iz Slovenije Peter Prevc slavio je danas 11. pobjedu ove sezone.

Prevc je po drugi put zaredom bio najbolji u norveškom Vikersundu i na taj način upotpunio slavlje Slovenaca jer su pobijedili na sve tri serije skokova u Vikersundu.

Danas je Prevc slavio sa skokovima od 237 i 249 metara, a ukupno je osvojio 469 bodova. Iza sebe je ostavio Austrijanca Stefana Krafta koji je skakao 238 i 231 metar. Na trećem mjestu bio je domaći skakač Andreas Stjernen sa skokovima od 249 i 231 metar.

Treba reći i to da je Prevc nakon skoka u drugoj seriji imao veoma loše slijetanje pri čemu je dotakao rukama snijeg što mu je oduzelo određene bodove, ali je bez obzira na to uspio slaviti.

On je u poretku Svjetskog kupa naravno prvoplasirani, a sada ima čak 1574 boda, dok je drugoplasirani Nijemac Freund sa 1002 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi