Dajra Duraković iz Zenice velika je nada bh. skijanja
Zeničanka je velika budućnost bh. skijanja, a mnogi je proglašavaju nasljednicom Elvedine Muzaferije

Mlada 13-godišnja skijašica postiže sjajne rezultate

Dajra Duraković iz Zenice velika je nada bh. skijanja

Dino Kurbegović

Prošlog petka počele su Zimske olimpijske igre u Pekingu, gdje naša država sudjeluje sa šest takmičara. Sigurno da naša država može i mora znatno bolje kada su u pitanju zimski sportovi, a posebno gledajući na prelijepe planine i infrastrukturu, ali bez ulaganja u naša skijališta, odnosno borilišta, a posebno sportiste nema ni ozbiljnijeg uspjeha.

Elvedina Muzaferija trenutno je naša najveća uzdanica, odnosno skijašica koja osvaja bodove u Svjetskom kupu. U narednim godinama naša država bi mogla dobiti još jednu sjajnu skijašicu, koja već sada sa svojih 13 godina pokazuje da je spremna za velike stvari, ali da joj treba i dosta pomoći, podrške, te strpljenja kako bi napravila dodatni iskorak.

Dajra Duraković iz Zenice, članica Ski kluba ZE-2010 iz Zenice je budućnost bh. skijanja. Ova mlada skijašica stalno napreduje, te postiže sjajne rezultate u svojoj dobi. Dajra je ljetna pripreme obavila na Glečerima u Austriji, te Italiji, zajedno sa Ski klubom Žuti Mačak iz Zagreba. Sezonu je započela drugom mjestom na zagrebačkom Sjemenu u slalomu, da bi nakon toga osvojila dva puta prvo mjesto u domaćem prvenstvu u veleslalomu na Bjelašnici i Palama, takmičenju poznatom pod imenom Srebrena lisica, koje se 14 put održalo i to je naše najstarije takmičenje.

Prošle sedmice Dajra je na Kupresu osvojila dva mjesta u veleslalomu u organizaciji CRO-SKI, gdje je mlada Zeničanka sudjelovala kao gost, te odnijela dva prva mjesta. Prošlog petka se održala i utrka za izbor u dječju reprezentaciju, gdje je Dajra osvojila prvo mjesto i postala najmlađi član jedne reprezentativne selekcije.

Kada je u pitanju tim koji je zadužen da obezbjedi što bolje uslove za ovu mladu i perspektivnu skijašicu, pored predsjednika kluba Jure Miljaka, tu je njezin trener Mario Mileusnić, zatim otac Bahrudin Duraković, ali i Elvedina Muzaferija sa kojom često trenira mlada Zeničanka, te i tako napreduje, te usvaja nove metode i iskustva od najbolje bh. skijašice.

U narednom periodu ova mlada skijašica će učestvovati na brojnim takmičenjima u Italiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Francuskoj, ali i na takmičenjima u našoj zemlji.

Top Komentari

CeZenicaLik
Cestitam djevojko iz Zenice
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi